Noć knjige 2023.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

U program obilježavanja uključene su zainteresirane institucije: knjižnice, odgojno-obrazovne ustanove i ustanove u kulturi i znanosti, zatim nakladnici i knjižari, javne i neprofitne organizacije, organizacije lokalne samouprave, stručna udruženja i drugi pravni subjekti, a programe vezane uz knjigu i čitanje (za sve generacije) ostvaruju sami ili kroz zajedničku suradnju.

Noć knjige smo obilježili odlaskom u Knjižnicu Gajnice, gdje nam je knjižničarka Morena pročitala zanimljive slikovnice te pripremila raznolike aktivnosti nakon čitanja. Noć knjige u DV Košnica održana je u okviru projekta kodnog broja UP.02.2.2.16.0228 Zujimo cijeli dan 2: produljeno radno vrijeme DV Košnica.

previous arrow
next arrow
Slider