Projekt “Automobili” i izlet u Rimac

Prateći interes djece, pedagoške godine 2022/2023., započeli smo projekt Automobili. Glavni cilj je bio potaknuti unutarnju motivaciju djece za učenjem i zadovoljiti potrebu za istraživanjem, a sve u svrhu cjelovitog razvoja djeteta, uključujući 4 razvojna područja (tjelesni i psihomotorni, spoznajni, socioemocionalni i govor, komunikacija, izražavanje i stvaralaštvo). 

Nakon razgovora o već postojećim znanjima o ovoj temi, uslijedio je razgovor o tome što djeca žele znati, a izradili smo plan projekta i što ćemo sve raditi da bi do željenih znanja došli. Jedna od dječjih ideja bila je odlazak u Rimac, sa željom da vidimo električni automobil. Na taj način djeca su uključena u konstruiranje našeg plana i programa. 

U Rimac grupi dočekao nas je gospodin Petar Svetec. Pokazao nam je prostor, električne automobile, električne bicikle, bateriju na zidu, fotografije nastanka električnog auta u Rimcu i na kraju odgovorio na sva naša znatiželjna pitanja. Zahvaljujemo gospodinu Petru na nesebičnom dijeljenju svog vremena i znanja. 

Prijevoz djece sufinanciran je u okviru EU projekta “ Zujimo cijeli dan 2: produljeno radno vrijeme DV Košnica ”.

Više o projektu i izletu možete pogledati na linku https://drive.google.com/file/d/1erQTHRY5uuO7sFVxft5uKzGj4e2PqCEY/view?usp=sharing