CINEMINI ON TOUR – Vrtići u kvartovskom kinu

CINEMINI EUROPE po prvi puta se prikazuje u Hrvatskoj u sklopu programa Vrtići u kvartovskom kinu. Europski projekt CINEMINI EUROPE želi djeci i odgojiteljima pružiti priliku da otkriju raznolik svijet pokretnih slika na smislen i zabavan način. Prioritet nije samo razumjeti film, već ga i doživjeti. Gledajući filmove, igrajući se i razmišljajući o pokretnim slikama, želi se potaknuti razvoj kreativnosti i kritično mišljenje u djece, i zapaliti iskru ljubavi prema filmu.Od malih nogu, djeca su prijemčiva za raznovrsne umjetničke forme. Film kao audiovizualni medij posebno je privlačan i pristupačan gotovo svoj djeci koja, osim što uživaju u pokretnim slikama i lako komuniciraju s igranim, animiranim i dokumentarnim filmovima, aktivno reagiraju i na apstraktne i eksperimentalne filmove koji im pružaju veliki prostor za maštu.

Naša su djeca iz odgojnih skupina Sovice i Krijesnice prošlog tjedna posjetila Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad gdje se odvija projekt Cinemini on tour. Pogledali su nijemi film “Danse Serpentine” braće Lumière, film “Sally” snimljen za projekt Grote kunst voor kleine mensen te animirani film “Happy End” Milena Vitanova.

Fora, neobični, drugačiji, zabavni, smiješni kratki filmovi – kažu djeca.

Posjet Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad održan je u okviru projekta kodnog broja UP.02.2.2.16.0228 Zujimo cijeli dan 2: produljeno radno vrijeme DV Košnica.