Skupina Sovice i radionica filma u vrtiću

DV Košnica  već niz godina surađuje s udrugom Djeca susreću umjetnost, u čijem programu Sedmi kontinent-Vrtići u kvartovskom kinu sudjelujemo od njegovog početka 2018.

Naši su predškolarci svake godine nekoliko puta odlazili u kvartovsko kino našeg Centra za kulturu Susedgrad, gdje su imali priliku gledati najkvalitetnije filmove (igrane i animirane) namijenjene djeci predškolske dobi. Uz svaki film su pripremljene aktivnosti za odgojitelje i djecu prije gledanja filma te prijedlozi aktivnosti poslije gledanja filma, kako bi se na najbolji mogući način razvijala medijska i filmska pismenost kod djece.

Od prošle godine , zbog epidemioloških okolnosti je projekt prebačen u virtualni svijet, pa smo imali Vrtiće u kvartovskom kinu online, a ove godine filmove gledamo u vrtiću, uz prisutnost edukatora Sedmog kontinenta  te pripremne i popratne aktivnosti koje pripremaju odgojitelji. Danas je održana jedna takva filmska projekcija; Sovice su gledale film Ježeva kuća, a kod kuće ćete sigurno čuti puno o filmu i svemu što smo radili poslije. Nadamo se uskoro ponovo ići u kino, jer je doživljaj gledanja filmova u kinu nezamjenjiv!

Radionice su besplatne za djecu u DV Košnica.

previous arrow
next arrow
Slider